Alte știri

Fumatul va fi interzis complet în spațiile publice într-o regiune din Spania, de frica răspândirii coronavirusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regiunea Galicia din Spania a interzis fumatul în spațiile publice pe fondul îngrijorărilor cu privire la transmiterea coronavirusului, relatează BBC.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Autoritățile locale din regiune au anunțat o interdicție generală asupra fumatului public – pe stradă și în localuri, restaurante sau baruri, în cazul în care distanțarea socială nu este posibilă. Regiunea din nord-vestul Spaniei este prima care introduce o astfel de măsuri, deși și alte zone sunt pe punctul de a o face.

Decizia vine în contextul în care Spania se confruntă, din nou, cu cea mai mare rată de infectare cu coronavirus din vestul Europei. Numărul cazurilor zilnice a crescut de la mai puțin de 150 în iunie și până la 1500 în August. Miercuri, au fost înregistrate 1690 de cazuri noi.

Interdicția fumatului public în Galicia a fost anunțată într-o conferință de presă, miercuri, după ce experții au recomandat această măsuri guvernului regional. Ea este susținută și de ministerul național al sănătății, care a publicat luna trecută o cercetare în care este demonstrată legătura cauzală dintre fumat și creșterea capacității de infectare.

Cercetătorii au arătat că fumătorii se expun unor riscuri mai mari pentru că nu poartă măști, iar atingerea țigaretei cu mâna murdară, precum și suflarea fumului măresc șansele de a contracta virusul sau de a îl răspândi.

Măsuri similare au fost impuse și în alte țări, precum în Africa de Sud, unde comercializarea tutunului a fost interzisă la finalul lunii martie. Decizia a fost justificată de sfaturile experților și ale OMS .

Citește și: Preşedintele libanez a anunțat costul pagubelor cauzate de explozia devastatoare din Beirut

loading...

Comments are closed.