Politic

Funcționarii care se plâng de facturile la gaz riscă să fie verificați de ANI, avertizează Litvinenco

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Justiției, Sergiul Litvinenco atenționează funcționarii publici care se plâng de facturile mari și atacă guvernarea că ar putea atrage atenția inspectorilor de integritate și chiar a procurorilor. După părerea sa, nu ies la iveală sumele ci metrii pătrați ai casei în care locuiesc aceștia, scrie tv8.md, televiziunea apropiată PAS și Maiei Sandu.

Într-un mesaj postat, ministrul susține că publicarea facturilor din dorința unora de a se victimiza le pot da bătăi de cap ulterior. Acesta spune că este foarte ușor de calculat dacă suprața pentru care achită gazul coincide cu metrii indicații în declarațiile de avere.

„Prin astfel de postări lacrimogene, ies la iveală nu atât sumele, ci metrii pătrați în care locuiesc. Este periculos mai ales pentru funcționarii angajați la stat, fiindcă se poate verifica ușor dacă suprafața pentru care achită ei gazul coincide cu metrii pătrați indicați tot de ei în declarațiile de avere. Dacă suprafețele sunt diferite, vorbim fie de nedeclararea averii, fie de minimizare a suprafeței, deci și a prețului bunului. Ambele reprezintă încălcări ale legii și pentru ambele situații există pedeapsă. Inclusiv poate fi vorba de confiscarea averii. Așa că, mai atent cu ”gazul””, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

loading...

Comments are closed.