Social

Fundaţia „Edelweiss” a desemnat cei 100 de câştigători ai Concursului naţional „Burse pentru tineri 2017-2018”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Începând cu 1 septembrie curent, 100 de liceeni din Republica Moldova vor primi burse din partea Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” pentru anul de studiu 2017-2018. Ei au fost aleşi dintre sute de elevi din toată ţara, care au depus dosare de participare pentru a candida la titlul de bursier Edelweiss.

Organizatorii recunosc că alegerea câştigătorilor nu a fost o misiune uşoară, pentru că mulţi dintre cei înscrişi în cadrul Concursului naţional „100 de burse pentru tineri” au rezultate bune la învăţătură şi capacităţi intelectuale remarcabile.

„Suntem impresionaţi de munca depusă de aceşti copii şi de pasiunea pe care au pus-o în scrierea eseurilor pe care au trebuit să le realizeze. Am ales cei mai buni 100 de solicitanţi – cei care au obţinut rezultate excelente la toate categoriile de jurizare. Îi felicităm şi le dorim în continuare succese şcolare. Ei reprezintă viitorul Moldovei”, a declarat Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Concursul naţional „100 de burse pentru tineri”, dedicat liceenilor de clasa a XII-a din Republica Moldova, a fost lansat în data de 05 iunie 2017 şi are drept obiectiv stimularea elevilor cu rezultate bune la învăţătură. Conform condiţiilor de participare, fiecare tânăr interesat a trebuit să depună un dosar incluzând un curriculum vitae, copii ale diplomelor şi certificatelor ce atestă participarea la concursuri şi olimpiade şcolare în ultimii doi ani de studiu, dovada mediilor şcolare din ultimii doi ani de zile, precum şi un eseu original intitulat „Viitorul ţării mele sunt Eu”.

Valoarea unei burse Edelweiss este de 500 de lei lunar, bani care vor fi oferiţi fiecărui câştigător pe durata anului de studiu 2017-2018 (din septembrie 2017 până în mai 2018 inclusiv).

loading...

Write A Comment