Politic

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” susţine mămicile din Căuşeni prin campania “O nouă viaţă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

La început de mai, Fundația Edelweiss a găsit Căuşeniul învăluit în flori şi parfum de primăvară, atmosfera ideală pentru a-i întâmpina cum se cuvine pe bebeluşii nou veniţi pe lume, la maternitatea din oraş.

Mariana Râbacova are 27 de ani, este din satul Căinari, iar zilele trecute a devenit pentru a doua oară mămică. A adus pe lume o fetiţă, pe Milena, frumoasă ca primăvara şi la fel de aşteptată în familie. Mai are acasă un băieţel de 3 ani şi ne spune că e mândră nevoie mare de cele două miracole cu care Dumnezeu i-a binecuvântat familia. Pentru că cei mici au vârste apropiate, îşi aminteşte bine cum se îngrijeşte un nou născut şi toate lucrurile care sunt necesare în primele luni de viaţă, dar că încă nu a reuşit să le cumpere pe toate.

Se bucură mult de produsele pe care le-a găsit în cutia cadou primită din partea Fundaţiei Edelweiss, mai ales de salteluţă despre care spune că îi va fi de folos pentru a o schimba pe cea mică. ”Salteaua este comodă, este moale. Pui copilaşul şi-l schimbi pe ea.”

Personalul medical al maternităţii este încântat să vadă mamele zâmbind, atunci când primesc darul oferit de Edelweiss. Svetlana Glodea este asistentă superioară a Spitalului Raional Căuşeni şi chiar dacă mereu i-a părut o bucurie lucrul în maternitate, cu mămici şi bebeluşi, spune că de când a început campania ”O nouă viaţă” sentimentul este şi mai plăcut. „Dacă la început, când intrăm, mămicile au şi ele emoţii, au disconfort fizic, doar ştim că naşterea este un proces dureros, când le prezentăm aceste cadouri şi mai ales ursuleţul, toate absolut zâmbesc.”, spune Svetlana.

Mulţumirile pentru Fundaţie vin, nu doar din partea părinţilor, dar şi din partea conducerii spitalului. „Aduc sincere mulţumiri Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” prin multiplele proiecte, care sunt sociale, culturale, care aduc bucurii în familiile cu probleme, aduc bucurii în familii cu persoane talentate.”, a declarat Alexandru Cojocaru, directorul Spitalului Raional Căuşeni.

Campania „O nouă viaţă” se derulează la maternitatea din Căuşeni de o lună şi jumătate. „Naşterea copiilor în familie este practic momentul culminant al unei vieţi de cuplu şi noi ne bucurăm că le suntem alături şi le urăm „Bun venit pe lume!” bebeluşilor lor. Ne sunt dragi toate beneficiarele şi toţi bebeluşii cu care avem marea onoarea şi plăcere să facem cunoştinţă.”, a spus la Căuşeni, Lidia Cucoş, directorul executiv al Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc, “Edelweiss” susţine mămicile din Căuşeni, prin campania “O nouă viaţă”

“Edelweiss” susţine mămicile din Căuşeni, prin campania “O nouă viaţă”, vlad plahotniuc pdm

loading...

Comments are closed.