Actual

Fundația Soros din Moldova oferă 20 de laptopuri cadrelor didactice

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat într-un comunicat de presă că Fundația Soros Moldova va oferi 20 de laptopuri cu Windows licențiat pentru cadrele didactice.

Tehnica va fi oferită profesorilor care nu dețin tehnica de calcul necesară desfășurării procesului educațional la distanță.

Conform comunicatului, tehnica donată urmează a fi transmisă instituțiilor de învățământ selectate de către organele locale de specialitate în domeniul învățământului și MECC. Criteriile de bază pentru selectarea beneficiarilor sunt numărul de elevi pentru care cadrul didactic predă lecțiile și deținerea competențelor digitale de către profesori.

Într-un briefing de presă, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a anunțat că 92% dintre elevii și profesorii din R. Moldova au conexiune la internet și acces la resurse tehnice pentru a se încadra în sistemul de predare-învățare la distanță. MECC a mai anunțat că prin intermediul partenerilor de dezvoltare, dar și a agenților economici locali va căuta soluții pentru a asigura accesul tuturor elevilor la studiile la distanță.

Citește și: Ion Chicu a discutat cu E.S. Peter Michalko, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova

loading...

Comments are closed.