Politică

Furculiță explică de susținătorii PSRM nu au ieșit la proteste în fața CC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii și simpatizanții PSRM respectă normele în vigoare și măsurile anti-COVID-19, iar din acest motiv nu și-au permis să iasă la un protest în fața Curții Constituționale, a explicat Corneliu Furculiță, președintele fracțiunii parlamentare a socialiștilor, criticând în același timp manifestațiile stradale din timpul examinării unor sesizări la Curte, pe care le consideră ca presiuni politice asupra judecătorilor și un instrument prin care s-a dorit obținerea unor hotărâri pozitive.

”Dacă ar fi un stat de drept veritabil, organizatorii acestor manifestări ar trebui să fie penalizați, deoarece fiecare organizator poartă o responsabilitate. Fiind acolo politicieni, deputați care au chemat oamenii la întrunire, evident această responsabilitate este pe umerii lor. Să fie pe seama fiecărui politician acele măsuri care sunt în detrimentul sănătății oamenilor, vor răspunde ei pentru acest fapt”, a spus Furculiță.

”Noi ne-am comportat și ne vom comporta în strictă necesitate cu legislația și cu prevederile situației pandemice. Deci nu vom încălca acele reguli care sunt la moment”, a explicat deputatul lipsa unui protest socialist în fața Curții Constituționale.

Amintim că zilele trecute, în timpul examinării unor sesizări depuse de către deputații PAS, mai mulți protestatari au scandat ore în șir în fața Curții Constituționale, cu încălcarea restricțiilor privind întrunirile în masă și măsurile de protecție împotriva infecției COVID-19.

loading...

Comments are closed.