Dragoș Galbur, despre clădirile istorice care devin ruine în centrul capitalei: “Un mic Donbas chiar în centrul Chișinăului”

”Chiar cred că inima Chișinăului trebuie și poate să arate altfel. Că arhitectura aceasta superbă pe care o vedeți în imaginile de mai jos (str. Bănulescu Bodoni, str. Columna) poate fi revitalizată și pusă în evidență. În toate aceste clădiri istorice ar trebui să fie restaurante, cafenele, magazine, orice ar pune în funcțiune economia locală și ar convinge vizitatorii să cheltuie bani. În alte capitale s-au prins că e posibil de făcut profit pe seama clădirilor cu o arhitectură ce iese în evidență, pe când noi stăm în continuare cu un mic Donbas chiar în centrul Chișinăului”, este de părare Dragoș Galbur, președintele și candidatul Partidului Național Moldovenesc la funcția de primar general al mun. Chișinău.

”Că sunt proprietăți private, că nu știu ce… Gata! Vom face un cadru legal exact cum a făcut actuala guvernare cu terenurile agricole: n-ai prelucrat terenul 2-3 ani – statul îl privatizează. Fix așa și cu clădirile istorice. Ai 3 ani să o renovezi cu respectarea arhitecturii originale. Nu reușești – la revedere!

Eu înțeleg că o mulțime dintre clădirile istorice din centrul vechi al Chișinăului au fost cumpărate pe câteva mii de dolari de diferiți șmecheri imediat după căderea URSS. Peste 30 de ani așteaptă aceștia ca clădirile să degradeze, să se prăbușească, ca să poată vinde pământul pe milioane sau să construiască imobile cu zeci de etaje (exemple avem destule). E timpul să intervină Administrația Publică Locală și să le pună piciorul în prag.

Pentru asta e nevoie de curajul, determinarea și puterea de a spune nu delăsării, indiferenței și corupției! De asta candidez la funcția de primar general al mun. Chișinău și pentru asta vă cer respectuos să mă votați pe 5 noiembrie! Votați nr. 17 pentru Primărie și nr. 17 pentru Consiliul Municipal Chișinău!”, a declarat Galbur.

Total
0
Shares
Total
0
Share