Galbur, după întrevederea de la Guvern: “Dacă în 2 ani nu ne unim cu România, maximum unde ne vom integra va fi în Hersonskaia Oblasti Rossiiskoi Federații”

Reprezentanții unor partide politice au fost invitați la o discuție cu Cristina Gherasimov, ministrul delegat pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova. După discuții, Dragoș Galbur, președintele Partidului Național Moldovenesc, a menționat că unirea cu România ar putea fi o cale mai rapidă de integrare europeană decât aderarea directă.

“Am încheiat săptămâna la Guvern, unde la invitația viceprim-ministrului pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și despre cum putem contribui și noi, partidele extra-parlamentare, la acest proces. Lucrurile se mișcă, însă eșecul reformei Justiției stagnează considerabil evoluția.

Proiectul Moldova Europeană 2030 arată bine și optimist pe hârtie, însă realitatea e prea dură și la cum se desfășoară acțiunile în Ucraina, mă tem că dacă în 2 ani nu ne unim cu România, maximum unde ne vom integra va fi în Hersonskaia Oblasti Rossiiskoi Federații”, a declarat Galbur.

Total
0
Shares
Total
0
Share