Gavrilița a discutat cu șefa Parlamentului azer, Sahiba Gafarova

Perspectivele de consolidare a dialogului politic bilateral au fost analizate în cadrul întrevederii dintre Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului Republicii Azerbaidjan, Sahiba Gafarova. Oficialii au apreciat caracterul deschis și constructiv al relațiilor politice moldo-azere și activitatea Grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Azerbaidjan.

În context, șefa Executivului de la Chișinău a remarcat dinamizarea relațiilor de cooperare dintre cele două state, inclusiv prin intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt – în luna februarie, președintele Parlamentului Igor Grosu a efectuat o vizită oficială în Azerbaidjan. De asemenea, prim-ministra a accentuat necesitatea menținerii unui dialog politic activ, în mod special pe platforma interparlamentară.

„Mă bucur să fiu aici, alături de prieteni, pentru că anume prietenii sunt cei care se ajută reciproc să depășească dificultățile și crizele apărute. Cred cu fermitate că vizita noastră aici, pentru a analiza acțiunile întreprinse și a celor care necesită mai multă implicare pe viitor, va deschide un nou capitol în relațiile dintre țările noastre”, a subliniat Gavrilița.

Sahiba Gafarova a mulțumit Guvernului și cetățenilor Republicii Moldova pentru solidaritatea de care au dat dovadă în raport cu cetățenii ucraineni de origine azeră fugiți din calea războiului, în special pentru găzduirea lor și acordarea suportului logistic necesar. Speakerul Parlamentului de la Baku și-a exprimat încrederea că dialogul dintre cele două țări poate fi aprofundat: „Sunt convinsă că această vizită se va solda cu roade bune pentru ambele țări. Avem o istorie de prietenie frumoasă, care datează încă din anii 90, când a fost stabilită relația diplomatică dintre Republica Azerbaidjan și Republica Moldova, două țări devenite libere și independente”.

În prezent, Republica Moldova are semnate cu Azerbaidjan cca 50 de acorduri în domeniul investițional, comercial, educațional, al sănătății, justiției ș.a.

Total
0
Shares
Total
0
Share