Politic

Gavrilița nu are o certitudine cu privire la achiziționarea gazului rusesc începând cu luna mai

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul de la Chișinău nu are o certitudine cu privire la achiziționarea gazului rusesc începând cu luna mai. Premierul Natalia Gavrilița a declarat, miercuri, după ședința Guvernului, că Moldova poate procura gazul de pe piața spot, însă aceasta înseamnă un preț mult mai mare, dar și un contract pe termen scurt.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”Încă nu avem un răspuns. Am adresat demersuri. Așteptăm răspuns și vom vedea ce se va întâmpla pe 1 mai. Avem anumite alternative. Așa cum am făcut în octombrie, putem accesa piața spot pentru gazele naturale. Acum suntem într-o perioadă când consumul este mai mic, dar aici este vorba și despre prețurile la nivel mondial și despre continuitatea furnizării pe termen mediu și lung”, a declarat Gavrilița.

Amintim, potrivit protocolului adițional la contractul semnat cu Gazprom, până în data de 1 mai, partea moldovenească urma să asigure un audit al datoriilor istorice ale Moldovagaz față de compania rusească. În baza acestuia urma să fie stabilit calendarul de achitare a datoriilor. Chișinăul nu a reușit să respecte prevederile contractuale, iar în acest caz există probabilitatea ca Gazprom să rezilieze contractul.

loading...

Comments are closed.