Social

Gavrilița s-a informat offline despre procesul de repartizare a lemnelor în raionul Călărași

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul vizitei întreprinse astăzi în teritoriu, prim-ministra Natalia Gavrilița a mers la Ocolul silvic din orașul Călărași, pentru a se informa despre mersul procesului de repartizare a lemnelor către populație, începând cu tăierea copacilor și până la transportarea masei lemnoase către beneficiari.

Directorul Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură din Călărași și a Ocolului silvic, aflat în gestiunea întreprinderii, a informat prim-ministra că procesul de defrișare a copacilor se desfășoară conform termenilor stabiliți, lemnul de specii tari fiind deja repartizat primăriilor din regiune. În context, responsabilii au remarcat că există o bună conlucrare a întreprinderii cu primăriile, iar cetățenii sunt informați despre disponibilitatea stocurilor și alte detalii de ordin logistic.

Directorul a semnalat și câteva probleme pe care le întâmpină în procesul de distribuire a lemnului de foc, subliniind că este necesară eficientizarea procesului de distribuție, dar și de informare a populației în localitățile cu un număr mai mare de locuitori.

De asemenea, au fost discutate măsurile întreprinse de responsabilii de la „Moldsilva” pentru combaterea defrișărilor ilicite. În acest sens, cetățenii pot folosi linia verde guvernamentală 080010101, pentru a denunța tăierile ilicite de lemn sau alte nereguli observate în distribuirea lemnelor. Totodată, Centrul de apel va livra oamenilor informații despre procedurile de achiziționare a lemnului, inclusiv prețuri, contacte ale întreprinderilor silvice și ocoalelor silvice, precum și stocurile disponibile.

Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Călărași are în gestiune 4 Ocoale silvice și un Atelier pentru prelucrarea lemnului, având cca 115 angajați.

Amintim că pentru informația cetățenilor urmează să fi creat site-ul lemne.md

loading...

Comments are closed.