Politic

Gavrilița salută recomandarea CE de acordare a statutului de țară candidat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Natalia Gavrilița a salutat decizia adoptată, astăzi, de Colegiul Comisiei Europene pe marginea cererii Republicii Moldova de a primi statutul de țară candidat pentru aderare la UE. Comisia Europeană a recomandat statelor membre ale Uniunii Europene să acorde țării noastre statutul de candidat pentru aderare, pe baza înțelegerii că Republica Moldova va întreprinde eforturi adiționale într-o serie de domenii cheie, precum reforma justiției, combaterea corupției și reforma administrației publice.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Azi suntem cu un pas mai aproape de realizarea proiectului de țară al acestei generații – aderarea la familia țărilor Uniunii Europene. Republica Moldova trebuie să fie parte a UE, iar cetățenii noștri merită să trăiască într-o țară, unde drepturile omului și supremația legii sunt valori fundamentale. Privim cu încredere și optimism spre ziua de mâine și suntem gata să muncim pentru a ne ridica la standardele țărilor europene”, a spus Natalia Gavrilița.

De asemenea, premierul a mulțumit funcționarilor publici, organizațiilor non-guvernamentale, cetățenilor noștri stabiliți în alte țări și tuturor celor care au depus efort în procesul de completare a chestionarelor și pregătirea dosarului de țară. „Și de acum înainte ne așteaptă un proces complex și îndelungat, dar care va fi orientat spre un obiectiv clar – obținerea statutului de membru al UE. Avem toată determinarea pentru a avansa pe această cale în beneficiul cetățenilor noștri”, a menționat Șefa Executivului.

loading...

Comments are closed.