Politic

Gavrilița trimite controale la toate silozurile din țară, după incendiul de la Giurgiulești

Pinterest LinkedIn Tumblr

Este inacceptabil ca oamenii să sufere din cauza iresponsabilității unor agenți economici, susține Natalia Gavrilița, prim-ministrul Republicii Moldova, ea menționând că va trimite controale în toată țara.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

“La începutul săptămânii trecute am cerut tuturor ministerelor responsabile să investigheze rapid cauzele incendiilor repetate de la silozurile din portul Giurgiulești și să dispună măsurile necesare pentru înlăturarea consecințelor și prevenirea incidentelor de acest fel pe viitor.

Am cerut și cercetarea motivelor neimplementării la timp a concluziilor anterioare ale comisiilor interministeriale din ultimele luni ale anului trecut. Instituțiile statului continuă să lucreze și vor veni cu informații adiționale.

Orice încălcări în procesul de construcție și exploatare vor fi sancționate conform legii, iar consecințele pentru oamenii din zonă, care au de suferit, dar și pentru mediu, trebuie să fie despăgubite. În contextul celor întâmplate, voi dispune verificări la toate silozurile din țară pentru a evita astfel de incidente pe viitor”, a declarat premierul.

loading...

Comments are closed.