Generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, în vizită la Chișinău

Aspectele situației regionale de securitate și eforturile de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova au fost discutate la Guvern de prim-ministrul Dorin Recean cu generalul Christopher Cavoli, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa. Pe agenda discuției s-au regăsit și o serie de subiecte legate de aprofundarea relațiilor de colaborare dintre țara noastră și partenerii americani, continuarea implementării proiectelor comune și modernizarea Armatei Naționale.

Prim-ministrul Dorin Recean a exprimat recunoștință pentru faptul că SUA rămân un partener strategic, susținând cu încredere proiectele de reformare a Armatei Naționale prin intermediul programelor de asistență și oferind militarilor noștri, oportunități de instruire în cadrul instituțiilor americane de profil.

„Vizita dumneavoastră e un alt puternic semnal de susținere a Republicii Moldova. Apreciem donațiile de echipamente militare, oportunitățile de dezvoltare și experiența pe care le-o oferiți militarilor noștri, dar și sprijinul acordat în procesul de aliniere a Armatei Naționale la standardele internaționale. Continuăm să sporim capabilitățile de apărare și să creștem gradul de interoperabilitate”, a spus premierul Dorin Recean.

Generalul american a apreciat contribuția țării noastre la operațiunile internaționale de menținere a păcii și de asigurare a securității regionale. Generalul Christopher Cavoli a subliniat faptul că, participarea contingentelor Armatei Naționale în operațiuni internaționale alături de militarii americani şi ai altor state, are un rol major în menținerea păcii și fortificarea securității globale.

„Suntem aici să vă asigurăm că aveți tot sprijinul nostru în demersurile începute, de reformare și modernizare a instituției militare naționale, dar și în sporirea capacității defensive prin înnoirea echipamentului militar”, a subliniat comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Christopher Cavoli.

Total
0
Shares
Total
0
Share