Externe

George Bush a murit. Fostul preşedinte al SUA avea 94 de ani

Pinterest LinkedIn Tumblr

George H.W. Bush, cel de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, a murit la vârsta de 94 de ani, a anunțat CNN. Bush este președintele sub mandatul căruia s-au petrecut transformările radicale din Europa de Est, culminând cu prăbușirea Uniunii Sovietice.

Republican, George Bush, fost director al CIA la un moment dat, este tatăl lui George Bush jr., care a fost și el președinte al Statelor Unite într-o perioadă dramatică pentru istoria SUA: atentatele de la 11 septembrie 2001, informează Libertatea.ro

Fiul său a avut două mandate la Casa Albă, între anii 2001 și 2009. George H. W. Bush a murit la Houston, a anunțat un purtător de cuvânt. În cursul acestui an el fusese spitalizat de mai multe ori. Una dintre internări, în aprilie, s-a întâmplat a doua zi după funeraliile soției sale, Barbara Bush, care a decedat la vârsta de 92 de ani.

Bush şi soţia lui au fost căsătoriţi timp de 73 de ani și au avut șase copii. În luna mai, a fost externat din spitalul din Huston, unde a fost internat timp de aproape două săptămâni, după ce a suferit o infecție care i s-a răspândit în sânge, a spus purtătorul de cuvânt al familiei.

Cel mai bătrân fost președinte american în viață a fost internat la Spitalul Huston Methodist pe 22 aprilie, la doar o zi după înmormântarea soției sale, Barbara, fosta primă doamnă. Ea a murit pe 17 aprilie. Bush senior și soția lui au fost căsătoriți timp de 73 de ani.

loading...

Comments are closed.