Externe

Germania a arestat un angajat al ambasadei britanice din Berlin pentru spionaj în favoarea Rusiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poliția germană a arestat un cetățean britanic care lucra la ambasada Marii Britanii din Berlin, acesta fiind suspectat că a transmis documente serviciilor secrete ruse în schimbul unor recompense financiare, informează Hotnews.ro

Procurorii germani au anunțat miercuri că au efectuat percheziții la apartamentul și biroul bărbatului, identificat doar drept David S., și că acesta urmează să fie adus în fața unui judecător mai târziu în cursul zilei de miercuri, transmite sursa citată.

Poliția britanică afirmă că bărbatul ar fi în vârstă de 57 de ani, potrivit BBC.

„În cel puțin o ocazie acesta a transmis unui reprezentant al serviciilor secrete ruse documente pe care le-a obținut în timpul activităților sale profesionale”, afirmă un comunicat remis de parchetul de la Berlin.

„Acuzatul a primit în numerar o sumă care deocamdată nu a fost stabilită în schimbul transmiterii acestor informații”, a adăugat comunicatul.

Marea Britanie a anunțat în luna mai un plan de a lua măsuri împotriva acțiunilor ostile întreprinse de țări străine, introducând o nouă lege care acordă serviciilor de securitate și informații noi puteri pentru a face față provocărilor în creștere.

Bărbatul a fost arestat marți în Potsdam, oraș aflat la 36 de kilometri de Berlin, în urma unei operații comune a autorităților britanice și germane.

Poliția britanică a afirmat într-un comunicat că bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de implicare în activități specifice „unor agenți de informații”.

Citește și: Nord-estul Afganistanului a fost cucerit. Sute de membri ai forţelor de securitate afgane se predau talibanilor

loading...

Comments are closed.