Alte știri

Germania construiește prima autostradă pentru biciclete care va uni 10 orașe

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Germania deja se construiesc autostrăzi pentru biciclete. Germania deschide autostrada de 100 de kilometri pentru biciclete care va uni 10 orașe. Germania este una dintre țările care își dorește să elimine cât mai multe mașini de pe străzi și să-i facă pe oameni să circule mai des cu bicicletele. Autoritățile au în plan deschiderea în cel mai scurt timp a unei autostrăzi de aproape 100 de kilometri care să unească 10 orașe din partea de vest a Germaniei.

Această autostrada va fi construită de la zero și pe ea nu va circulă niciodată nicio mașînă. Primii 5 kilometri au fost deja construiți, iar orașele care vor fi unite de acest nou traseu pentru bicicliști sunt: Duisburg, Bochum și Hamm.
 
Autostrada va avea poduri, tuneluri și pasaje, exact că orice autostrada normală pentru mașini. Vor fi mai multe puncte de ieșire de pe autostrada și intrare în orașe sau alte localități din arpopiere.
 
Din respect pentru bicicliști autoritățile vor dota nouă autostrada și cu o serie de opriri pentru revigorare, toalete publice și magazine unde cei care pedalează se vor putea odihni sau pot lua masă. Un studiu de fezabilitate arată că această autostrada va eliminea de pe străzi mai bine de 50.000 de mașini în următorii ani deoarece oamenii vor preferă să meargă cu bicicletele, nu cu mașinile.
 
Germania vrea să urmeze modelul țărilor nordice precum Danemarca, Olanda sau Norvegia care au încurajat ani de zile circulația pe biciclete pentru reducerea aglomerației și a poluării din marile orașe.
 
Mașinile electrice sunt doar un prim pas în reducerea poluării din orașe, dar asta nu rezolva problema ambuteiajelor în trafic, motiv pentru care facilitățile acordate bicicliștilor în țările din Europa vor deveni din ce în ce mai multe.
loading...

Comments are closed.