Germania este paralizată de greva feroviarilor, care va continua până vineri

Germania este paralizată de o grevă a feroviarilor și de blocadele fermierilor. Protestul mecanicilor de locomotivă se va încheia peste 3 zile, timp în care traficul din țară este practic înghețat. Cei mai afectați sunt navetiștii care caută soluții alternative pentru a se deplasa.

Feroviarii sunt nemulțumiți de salarii și programul de muncă, în timp ce fermierii sunt furioși că guvernul a tăiat subvențiile pentru agricultură. Sindicatul mecanicilor de locomotivă (GDL) a început protestul la primele ore ale dimineţii, urmând exemplul mecanicilor de trenuri de marfă, care au încetat lucrul cu o zi în urmă. Navestiștii sunt primii care au de suferit, mai ales cei care nu pot lucra de la distanță.

Grevele vor continua până vineri seară, forţând operatorul feroviar naţional Deutsche Bahn să asigure doar un serviciu de urgenţă. GDL, care reprezintă aproximativ 10.000 de angajaţi, cere o reducere a săptămânii de lucru de la 38 până la 35 de ore, o majorare salarială cu 555 de euro pe lună precum şi un bonus unic de 3.000 de euro pentru a compensa pentru efectele inflaţiei.

Conducerea companiei naționale de căi ferate din Germania refuză ca programul de lucru să fie redus fără o reducere proporțională a salariilor.

Greva feroviarilor se adaugă problemelor economice pe care guvernul cancelarului Scholz încearcă să le rezolve prin bugetul pe anul acesta. Intenția Cancelariei de a tăia subvențiile la motorină i-a scos pe fermieri în stradă de câteva zile. Asociația fermierilor germani a promis că protestele vor lua amploare după ce la începutul săptămânii convoaie de tractoare și camioane au blocat drumurile Germaniei.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share