Alte știri

Germania vrea înăsprirea măsurilor anti-Covid: „Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul federal şi statele germane au în vedere alte restricţii pentru a opri creşterea numărului de cazuri de Covid-19. Cancelarul Angela Merkel şi şefii celor 16 state germane vor să fie adoptate noi măsuri de stopare a pandemiei de coronavirus. 

Potrivit unui document citat de Reuters, aflat în lucru în Germania și care vizează noile măsuri, autoritățile ar urma să anunțe alte restricții, întrucât nu se întrevede o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Luna aceasta Germania a impus o serie de măsuri pentru a pune sub control al doilea val al pandemie, la fel ca o mare parte din țările din  Europa. Ca urmare a primelor restricții, numărul de noi infecţii nu mai creşte exponenţial, dar nu este încă previzibilă o scădere a numărului de infecţii, se arată în document.

„Sunt necesare eforturi suplimentare (…) Avem patru luni dificile de iarnă înaintea noastră, înainte ca, sperăm, efectele sezoniere şi apariţia vaccinărilor ne vor permite să depăşim treptat pandemia”, se spune în document, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Potrivit propunerilor, care s-ar putea schimba după discuţia dintre cancelar şi liderii regionali, reuniunile private în public vor fi posibile doar pentru persoanele dintr-o gospodărie cu două persoane dintr-o altă gospodărie, comparativ cu un număr maxim de 10 persoane din două gospodării cum este acum. În şcoli, toţi elevii poartă măşti, comparativ cu unele excepţii pentru şcolile elementare din prezent. Toate clasele vor fi înjumătăţite pentru a permite mai mult spaţiu între elevii individuali.

Toate persoanele considerate vulnerabile vor fi eligibile o dată pe săptămână pentru o mască cu calităţi superioare, cunoscută şi sub numele de FFP2.

Pe 23 noiembrie, Merkel şi şefii statelor regionale se vor reuni şi vor decide, eventual, măsuri suplimentare, ţinând cont de dezvoltarea numărului de infecţii până atunci.

De la începutul pandemiei au fost detectate 520.000 de cazuri COVID-19 în Germania până la sfârşitul lunii octombrie, dar numărul a crescut cu 50% până la 780.000 de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie.

În aceeaşi perioadă, numărul pacienţilor la terapie intensivă din spitalele germane a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale. În weekend, mulţi politicieni germani au avertizat împotriva relaxării măsurilor actuale şi au avertizat asupra unor luni de iarnă grele.

loading...

Comments are closed.