Germanii ar putea fi obligați prin lege să-și scoată câinii la plimbare și să nu-i lase prea mult singuri acasă

Germanii ar putea fi obligați prin lege să-și scoată câinii la plimbare de două ori pe zi și să nu-i lase prea mult timp singuri acasă, relatează BBC.

Potrivit acestuia, germanii care au câini trebuie să-i scoată la plimbare de două ori pe zi, timp de cel puțin o oră în total. De asemenea, nu vor avea voie să țină câinii în lanț pentru perioade îndelungate și nu își vor putea lăsa câinii singuri acasă toată ziua.

Proiectul vine cu reguli și pentru „fermele” de câini. Crescătorii nu vor mai avea voie să aibă grijă de mai mult de 3 ture de pui în același timp.

De asemenea, cățelușii trebuie să petreacă cel puțin 4 ore pe zi în compania oamenilor, pentru a fi deprinși cu aceștia când vor fi vânduți.

Klöckner a precizat că aceste modificări legislative s-au bazat pe sfaturile experților, astfel încât să asigure protecția și bunăstarea animalelor.

Proiectul ar putea fi votat anul viitor. Dacă va fi adoptat, landurile din Germania vor decide dacă vor pune sau nu legea în aplicare.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Agriculturii a declarat însă că este foarte puțin probabil ca proprietarii de câini să primească vizite de la poliție pentru a verifica dacă i-au scos la plimbare.

Total
0
Shares
Total
0
Share