Externe

Gest curajos! Un moldovean a devenit erou în Canada

Pinterest LinkedIn Tumblr

Incendierea unui camion ar fi provocat o catastrofă în această dimineață la ieșirea din podul tunelului Lafontaine, Quebec, dacă nu ar fi fost reflexul șoferului Mihai Gilca, originar din Moldova, pe care presa canadiană la numit „eroul zilei”.

Camionul se îndrepta spre orașul canadian Laval, din sud-vestul Quebecului, cu încărcătură de legume, când în tunel șoferul a observat că remorca camionului său se aprinsese, scrie unimedia.info.

„Când am intrat în tunel, am văzut o explozie aproape de anvelopă. Eram în mijlocul tunelului. După aceea, am văzut fumul și mi-am dat seama că era periculos. Am accelerat rapid pentru a ieși din tunel”, a spus Mihai Gilca, originar din Moldova.

Mihai Gilca a avut prezență de spirit pentru a-și da seama să accelereze și să scoată camionul din tunel, în loc să încerce să imobilizeze camionul în structura tunelului. Fără reacția excelentă a șoferului, nu se știe ce s-ar fi putut întâmpla cu o semiremorcă care s-a aprins în tunel, ținând cont de fluxul de vehicule din spatele acesteia.

Autoritățile au lăudat, de asemenea, sângele rece al moldoveanului. Mihail Gilca, care locuiește în Quebec mai puțin de patru ani, nu a fost rănit.

accident canada, moldovean erou

loading...

Comments are closed.