Externe

Gestul unui șofer de autobuz din Paris l-a transformat în erou: „Toată lumea să coboare!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un șofer de autobuz din Paris a devenit celebru după ce a ordonat tuturor pasagerilor să coboare, după ce aceștia au refuzat să ajute și facă loc unui bărbat aflat în scaunul cu rotile să urce în vehicul. Întâmplarea a fost povestită chiar de bărbatul aflat în scaunul cu rotile.

Francois Le Berre, diagnosticat cu scleroză multiplă, aștepta răbdător la o stație de autobuz din Porte de Clichy, suburbiile capitalei franceze. Când autobuzul a oprit în stație, rampa a fost coborâtă, însă pasagerii aflați în mijlocul de transport nu au încercat să-l ajute și nici nu i-au făcut loc să urce.

Văzând întâmplarea, șoferul a strigat: „Ultima stație!” și i-a dat jos pe pasageri. Apoi l-a ajutat pe La Berre și pe fratele lui să urce, după care a plecat.

„Ieri, când așteptam autobuzul în Paris, am râs când am văzut că nimeni nu vrea să se înghesuie. Când niciunul dintre pasageri nu s-a mișcat, șoferul a strigat: Ultima stație. Toată lumea să coboare! După, șoferul a venit la mine și mi-a zis: Tu și ajutorul tău puteți urca. Ceilalți rămân să aștepte următorul autobuz,” a povestit Francois Le Berre, citat de Daily Mail.

Le Berre, care  a declarat pentru Huffington Post, ediția franceză, că șoferul, al cărui nume nu l-a reținut, i-a spus „cu toții am putea avea nevoie la un moment dat de un scaun cu rotile.

Un grup pe nume „Accessible Pour Tous” făcut publică întâmplarea pe pagina de Twitter, devenind la scurt timp virală.

loading...

Comments are closed.