Alte știri

Gheorghe Cavcaliuc acuză PG că s-a lăsat antrenată în jocurile politice: „ Încearcă să elimine din cursă concurenții incomozi”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procuratura Sângerei ar fi finalizat urmărirea penală în dosarul „verde de briliant”. Această informație a apărut astăzi în presa din Republica Moldova. Potrivit portalului de știri Newsmaker.md Liderul Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a fost citat pentru a fi pus sub învinuire. Aceasta în timp de Gheorghe Cavcaliuc a anunțat că din moment ce s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat, în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Potrivit unui comunicat emis presei, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) regretă că Procuratura Generală s-a lăsat antrenată în jocurile politice ale unor forțe de la guvernare, care prin dosare la comandă încearcă să elimine din cursa electorală concurenți incomozi pentru acestea.

Menționăm că Liderului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, i se incriminează că ar fi organizat și instigat la acțiuni violente.

Președintele PACE a respins aceste acuzații ca fiind nefondate, fără vreun temei juridic și chiar tendențioase.

Potrivit lui, scopul acestor acțiuni este unul exclusiv politic. ”Asistăm la o încercare necamuflată de a nu admite la alegerile parlamentare anticipate un partid tânăr, care nu s-a compromis prin acte de corupție. Acest dosar politic se înscrie în campania de denigrare, inițiată de unii concurenți electorali împotriva Partidului PACE,” a declarat președintele PACE, Gheorghe Cavcaliuc.

În comunicat, cei de la PACE au menționat că frica de echipa lui Gherghe Cavcaliuc vine după ce acesta a anunțat acum patru luni că deține informații despre ilegalitățile comise de 30 de actuali și foști deputați și membri ai Guvernului.

„Toate aceste presiuni mă fac să cred că scopul real al acestui dosar este Partidul Acasă Construim Europa, care se consolidează, devine mai vizibil, cu oameni competenți și cu verticalitate, tot mai apreciat de oameni și este văzut deja ca o amenințare pentru cei care încearcă să se mențină cu orice preț la putere”, se mai arată în comunicatul PACE.

loading...

Comments are closed.