Gheorghe Petic cere Procuraturii Republicii Moldova să-și ceară scuze public de la el și familia sa

Fostul polițist de frontieră, Gheorghe Petic cere Procuraturii Republicii Moldova să-și ceară scuze public de la el și familia sa prin intermediul surselor media pentru acuzațiile aduse. Potrivit acestuia, în timpul apropiat urmează „achitarea pe un alt dosar fabricat la comanda lui Plahotniuc, informează tv8.md

„Insist repetat la Procuratura Republicii Moldova să-și ceară scuze publice în numele statului R. Moldova prin intermediul tuturor surselor mass-media, scuze de la mine și familia noastră, dar și de la polițistul de frontieră Gheorghe Petic pentru acuzațiile aduse timp de trei ani pe un dosar fabricat la comanda lui Vladimir Plahotniuc. Da-ți curs vă rog integral, absolut integral demersului depus de mine în limitele legii nr.1545 la data de 24 decembrie, 2021. Termenii de 15 zile au trecut demult”, scrie acesta pe una din paginile sale sociale.

Gheorghe Petic solicită procurorilor să-și recunoască infracțiunile comise pentru a „scăpa țara și de alte condamnări la CEDO”.

„Vine degrabă achitarea pe un alt dosar la comanda lui Vladimir Plahotniuc, unde m-ați acuzat de un presupus act de huliganism. Voi domnilor procurori chiar nu doriți să vă recunoașteți infracțiunile comise? Scăpați țara asta de alte condamnări la CEDO și sume ce urmează să le pretind, pentru Dumnezeu vă rog!”, mai scrie acesta.

Pe data de 30 noiembrie, 2021, fostul polițist de frontieră a fost achitat. Acuzațiile la adresa lui au fost retrase încă acum ceva timp, după ce au ieșit la iveală înregistrările video cu modul în care presupusa victimă a violului era instruită pentru a înscena infracțiunea.

Șase persoane au fost reținute și plasate în arest preventiv, pentru fabricare dosarului în care Gheorghe Petic este acuzat de viol.

Printre cei reținuți, respectiv plasați în arest, este și Vadim Mânzărari, șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI până în vara acestui an. Reținerile au avut loc după o serie de percheziții. În ziua reținerii celor șase, SIS a publicat înregistrări video cu modul în care presupusa victimă a violului era instruită pentru înscenarea infracțiunii.

În dosarul înscenării violului de care este învinuit Gheorghe Petic, la Procuratură a fost invitat pentru a fi audiat în calitate de bănuit și fostul șef – adjunct al OGI, Gheorghe Cavcaliuc, anunțat în căutare de autoritățile de la Chișinău în dosarul „verde de briliant” și fugit acum câteva luni la Londra.

Gheorghe Petic a fost condamnat în martie 2019, de magistrații Judecătoriei Orhei, la trei ani și șase luni de închisoare pentru viol. Acestuia i-a fost aplicată și o amendă de 30 de mii de lei. Câteva luni mai târziu, a fost eliberat din detenție, iar dosarul cu pricina trimis la rejudecare în prima instanță.

Total
0
Shares
Total
0
Share