Social

Gheretele din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi din Scuarul Catedralei vor fi evacuate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chişinău a informat astăzi că toate gheretele şi unităţile de comerţ ambulant din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, din Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” şi din perimetrul adiacent acestora vor fi demontate şi evacuate.

O dispoziţie în acest sens a semnat astăzi primarul interimar al capitalei, Nistor Grozavu.

Potrivit dispoziţiei, Pretura sectorului Buiucani va informa agenţii economici sau persoanele fizice, deţinători ai gheretelor sau unităţilor de comerţ ambulant, despre necesitatea evacuării acestora pe cont propriu, în termen de 7 zile, scrie Moldova.org.

În cazul în care agenţii economici sau persoanele fizice nu vor respecta solicitarea autorităţilor locale, gheretele şi unităţile de comerţ ambulant vor fi evacuate în mod forţat de către serviciile preturii de sector.

Reamintim că, acum două săptămâni, premierul Pavel Filip a atras atenția asupra stării nesatisfăcătoare în care se află parcul din centrul Capitalei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Premierul a menționat că parcul este împânzit de tarabe, gherete, în timp ce arborii sunt într-o stare deplorabilă, iar Aleea Clasicilor este practic distrusă.

„Nu cred ca este locul pentru aceste lucruri în parcul central. Noi nu facem altceva decât să distrugem acest parc care se afla în centrul orașului”, a spus Pavel Filip.

 

loading...

Write A Comment