Alte știri

Ghimpu candidează pe lista Partidului Acasă Construim Europa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șeful adjunct al Departamentului Diaspora al partidului politic PACE, reîntoarsă acasă din Spania, Ana Ghimpu, se află pe lista candidaților la funcția de deputat a formațiunii pe care o reprezintă.

Femeia lucrează la o Fundație pentru copii cu nevoi speciale și este încrezută că o tânără formație politică poate îmbunătăți situația socială din țară.

Lista PACE mai include oameni de diferite profesii, precum:

Economiști: 11
Medici: 5
Oameni de afaceri: 9
Juriști: 3
Preoți: 1
Studenți: 8
Profesori: 6
Oameni de artă: 1
Finanțatori: 3
Psihologi: 3
Oameni din diasporă 5

Vedeți lista integrală a candidaților.

Vârsta medie a persoanelor de pe listă este de 35 de ani, iar mai mult de jumătate dintre ei sunt femei. Bărbați pe listă sunt mai puțin de 46%. Cel mai tânăr candidat are 18 ani.

Liderul formațiunii politice, Gheorghe Cavcaliuc, este pe locul cinci. În primii zece au mai fost incluși economiștii Denis Roșca și Nadejda Tatarciuc, juriștii Ion Straciuc, Liviu Baziuc, Vladimir Botnari. Istoricul Valentina Geamănă, bine cunoscută pentru diasporă datorită acțiunilor sale de caritate, este pe locul opt. Pe locul nouă este jurnalistul Tatiana Bordeianu, iar pe zece – psihologul Ana Bogdevici.

Amintim că Partidul Acasă Construim Europa a fost înregistrat în data de 25 august 2020. Potrivit celor mai recente date, acesta reunește 19 000 de membri, are 24 de organizații teritoriale în Republica Moldova și 11 peste hotarele țării. Doctrina politică a partidului este social-liberală.

Partidul Acasă Construim Europa va fi nr.1 în buletinele de vot în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie.

loading...

Comments are closed.