Ghinion pentru doi frați, cu vârste de 22 și 21 de ani, pasageri ai rutei „Moldova-Germania”

Noi ilegalități comise de doi pasageri ai rutei „Moldova-Germania”, asupra acestora s-au depistat cărți de identitate românești – falsificate. Ambele persoane și-ar fi cumpărat documentele, oferind intermediarilor câte 270 EUR fiecare.

Ieri, 2 noiembrie 2022, în punctul de trecere a frontierei Leușeni, autocarul de rută regulată s-a apropiat pe direcția ieșire din țară. Pentru a exclude orice bănuială asupra unor pasageri, polițiștii de frontieră au luat decizia extinderii controlului. Au fost verificați și doi frați, cu vârste de 22 și 21 de ani, locuitori ai sat. Duruitoarea Veche, r-nul Râșcani. Ca urmare, în rucsacul unuia dintre frați, angajații Poliției de Frontieră au depistat două cărți de identitate românești, care ar fi perfectate pe numele posesorilor. Cercetarea amănunțită a documentelor a rezultat cu stabilirea indicilor de falsificare.

Fiind deconspirată ilegalitatea acestora, tinerii și-au recunoscut fapta. Ar fi identificat o persoană străină care i-a ajutat să obțină aceste documente. Fiecare a scos din buzunar 270 EUR și la scurt timp au devenit cetățeni ai României cu buletine.

Actele au fost ridicate și transmise spre laboratorul de expertiză judiciară al IGPF.

Total
0
Shares
Total
0
Share