Grant din partea POPORULUI AMERICAN: USAID transferă $76,8 de milioane către Guvernul Republicii Moldova

USAID

În cadrul angajamentului USAID (POPORUL AMERICAN) de a oferi o asistență de $300 de milioane pentru consolidarea securității energetice a Republicii Moldova, recent a fost încheiată procedura de transfer a $76,8 de milioane în calitate de suport bugetar direct către Guvernul Republicii Moldova. Acești bani, transferați prin intermediul Băncii Mondiale, vor fi destinați rambursării costurilor record pentru energia electrică pe parcursul iernii 2022-2023. Banii sunt alocați sub formă de grant.

USAID va coopera cu partenerii săi cu scopul de a asigura monitorizarea asistenței bugetare, pentru a garanta transparența tuturor proceselor de rambursare a costurilor.

Pe lângă această asistență, Statele Unite au oferit sprijin Republicii Moldova pentru a răspunde impactului economic, energetic, de securitate și umanitar cauzat de războiul lui Putin împotriva Ucrainei, în același timp avansând agenda de reforme economice și democratice.

În urma invaziei brutale a Rusiei în Ucraina și declanșarea crizei energetice și logistice, USAID a susținut Republica Moldova pentru consolidarea securității energetice și stabilirea parteneriatelor cu noi furnizori de resurse energetice.

De la începutul anilor ‘90, Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul USAID, oferă sprijin Republicii Moldova pentru creșterea economică și consolidarea guvernanței democratice contribuind la crearea unui viitor democratic, prosper și european.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share