Alte știri

Grație unui proiect european, în țara noastră vor fi instalați 63 de senzori automați de monitorizare a apelor subterane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grație proiectului „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare și Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, în țara noastră vor fi instalați 63 de senzori automați de monitorizare a apelor subterane, cu scopul de a spori eficiența monitorizării apelor subterane pe teritoriul Republicii Moldova prin livrarea datelor complexe.

Datele vor completa rețeaua de monitoring existentă.

Îm context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului menționează că în perioada octombrie-noiembrie 2019, specialiștii Î.S. „Expediția Hidrogeologică din Moldova”, în comun cu angajații Agenției pentru Geologie și Resurse Minerale, au participat la un program de instruire privind utilizarea instrumentelor de monitorizare a apelor subterane.

În cadrul programului, participanților le-au fost prezentate metodele de lucru cu instrumentele de monitorizare a apelor subterane achiziționate, instalarea și mentenanța senzorilor, înlăturarea deficiențelor, colectarea și exportarea datelor, calibrarea senzorilor, inclusiv utilizarea programelor soft pentru programarea senzorilor de tip Barologger și Levelogger. Patricipanții la instruiri dețin și certificate ce atestă finalizarea cursului de instruire și dreptul de operare a echipamentului achiziționat.

Citește și: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat „Dual Quest”, primul maraton virtual educațional pentru tineri

loading...

Comments are closed.