Alte știri

Grecia, un nou termen pentru ridicarea carantinei în cazul turiştilor veniţi din celelalte ţări UE

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grecia intenţionează să ridice, începând de luni, 19 aprilie, condiţia intrării în carantină timp de şapte zile pentru turiştii din celelalte ţări ale Uniunii Europene, informează dpa, potrivit Agerpres. În urmă cu câteva zile, ministrul român al Economiei, Claudiu Năsui, anunța că ridicarea restricțiilor pentru turiștii români va avea loc vineri, 16 aprilie. 

Planul guvernului grec trebuie să fie aprobat de experţii epidemiologi pentru a putea intra în vigoare, potrivit cotidianului Kathimerini.

Condiţia prealabilă este ca turiştii să fie vaccinaţi complet sau să aibă un test PCR negativ făcut în ultimele 72 de ore. Unii dintre cei sosiţi pot face obiectul testării aleatorii.

Pe teritoriul Greciei, turiştii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măştii care să acopere gura şi nasul.

Autorităţile medicale de la Atena au raportat joi 3.089 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cu aproximativ 1.000 mai puţine decât în ziua precedentă.

loading...

Comments are closed.