Greșeli pe care să nu le faci sub nicio formă la jocurile de poker

Jocurile de cărți pot fi o super sursă de distracție, iar jocurile de noroc aduc un aport important în cum te raportezi la tot ce înseamnă această experiență de câștig. Indiferent de ceea ce aleg să se joace, participanții la competiție trebuie să înțeleagă, în primul rând, că totul ține de control și de a avea un plan bine stabilit. Dacă se fac greșeli, acestea pot costa foarte mult și rezultatul final poate fi unul negativ, cu toate că optezi pentru bonusuri generoase ca cele de la 20 hot blast. Mai cu seamă dacă este un joc precum poker, unde mina feței trădează o mână de joc, lucru care este contraproductiv din mai multe puncte de vedere. Ca să le eviți trebuie să le cunoști, așa că în această prezentare iți vom spune care sunt cele mai cunoscute erori pe care le poți face și tu atunci când ești la masa de joc pentru poker.

Nu încerca să îți impresionezi adversarii

Fără ca măcar să îți dai seama, ai putea avea tendința de a lua decizii în exces de zel într-o încercare de a-ți lasă adversarii fără cuvânt și pentru a demonstra cât de bun ești. Însă, această concentrare în exces, îndreptată în altă direcție decât în cea a jocului, îți poate aduce pierderi. Este ușor să fii citit atunci când depui prea mult efort, mai cu seamă când nu este ceva natural și pare forțat. Așa că, înainte de a îi sensibiliza pe cei din jurul tău, mai bine începe prin a face asta cu tine și demonstrează-ți ție cât de capabil ești în ceea ce faci. Nu te solicita mai mult, nu exagera cu deciziile, nu pune presiune și joacă cât mai natural – nu juca pentru a fi admirat, fă-o pentru antrenament.

Jocul de complezență

Bine, este o interpretare cumva forțată, dar așa s-ar putea traduce atunci când doi jucători decid de comun acord și mutual să nu joace unul împotriva altuia, dându-și astfel șanse de câștig. Este probabil una dintre cele mai comune greșeli pe care le fac începătorii de jocuri de cărți, amăgindu-se că își amplifică șansele de câștig, Cunoscută ca soft playing, această tactică nu aduce beneficii niciunei părți dintre cele implicate și poate deveni un obicei nesănătos – deși de regulă asta se face între cunoștințe, se poate adopta și de către indivizi care abia se cunosc. Nu este o tactică ilegală, dar poate fi ușor identificată și penalizată de către ceilalți jucători, fiind considerată o metodă de trișat.

Luarea unor decizii impulsive

Atunci când joci la poker te afli, cumva, de multe ori, pus în fața luării unor decizii involuntare, care te pot face să intri în panică. Iar atunci iei niște decizii de moment, care nu sunt printre cele mai fericite și care te pot costa mai mult decât crezi. Sunt riscuri care nu trebuie asumate, care par mai degrabă de amator, pentru că orice mutare și calcul trebuie gândite, anticipate și analizate, cu toate că reacțiile pot fi cu greu controlate uneori. Este simplu, desigur, să pui eroarea pe seama cărților, dar ar fi important să înveți să iți asumi anumite hotărâri și consecințele lor, pentru ca data viitoare să știi să eviți neplăcerile nefericite. Pe scurt, învață să găsești un echilibru între ambiție și realism, căci a juca încrezător nu presupune să joci orbește și agresiv.

Jocul fără riscuri

Da, este greșit să joci într-o plasă de siguranță și să nu iți asumi niciun risc. Cu toate că poate părea un lucru irațional, dar ești taxat cu ușurință atunci când ești prea timid și atitudinea ta poate fi greșit interpretată de către oponenții de la masă. Să faci greșeli este în regulă, căci înveți din ele. Da, pokerul este un joc care îți testează abilitățile, dar la fel de bine nu trebuie să rămâi în zona de confort crezând că dacă nu te implici mai mult o să fii apărat de pierderi. O să înveți în timp cum să faci acest lucru, dar nu presupune că vei atrage totul de partea ta, dacă adopți o atitudine spășită.

Nu îți studiezi competiția

Ești atât de concentrat pe ce ai tu de făcut, că nici măcar nu te gândești să vezi ce anume se întâmplă în jurul tău. Așa cum tu ești subiectul altora, care îți urmăresc fiecare gest, mutare, clipire sau sclipire, la fel ar trebui să faci și tu, ca să intuiești măcar ce anume pregătesc oponentii și să încerci să iți dai seama care ar fi cea mai bună decizie din partea ta. Nu prea poți juca fără intuiție și fără un ghid, căci ceea ce fac ceilalți ar trebui să iți fie punct de interes și de influență. Da, poate fi dificil să îi citești pe ceilalți, dar nu imposibil, astfel de măiestrie se învață în timp și cu multă muncă și atenție; este doar o chestiune de percepție.

Nu îți faci calculele

O greșeală la fel de mare pe care jucătorii de poker o fac și pe care la fel de rapid o poți bifa și tu, constă în a ignora avantajul cifrelor. Adică, trebuie să înțelegi că jocul de poker nu este unul al norocului, căci uneori statisticile și calculele pot întoarce lucrurile în favoarea ta – ai nevoie de ceva cunoștințe și de studii concrete. Poți citi ceva mai multe despre acest subiect înainte, poți urmări discuții despre tactici de adoptat, poți experimenta diverse strategii, dar cert este că sunt calcule care se pot dovedi benefice în goana după căștig.

Concluzie

Da, pokerul poate înseamnă greșeli, dar la fel de bine se poate atinge perfecțiunea la fel că în orice alt domeniu asumat. Nu pretindem ca orice jucător să fie fără de cusur, dar dacă se evită cele mai comune greșeli, atunci există din start un avantaj de care se poate profita cu ușurință. Sigur mai sunt alte câteva lucruri de menționat, dar credem că unele ar trebui învățate pe propria piele pentru a se observa îmbunătățiri – a se începe puțin cate puțin, a se lua lucrurile cu răbdare și a se învăța în fiecare zi ceva nou.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share