Politic

VIDEO // Grigorișin este acuzat de trafic de influență și că a strâns bani de la mai multe întreprinderi din Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul director al întreprinderii municipale de reparație a drumurilor din Bălți, Serghei Pcela, care a candidat și la funcția de primar al orașului, a precizat în 2019 despre faptul că Nicolai Grigorișin, care este și actualul candidat la funcția de primar de Bălți ar fi încercat să-și împingă schemele sale în cadrul primăriei, iar de la toate întreprinderile muncipiului, Grigorișin primea lunar câte 10.000 de lei.

Declarațiile au fost făcute în anul 2019, iar la scurt timp a fost demis de către primarul Renato Usatîi, invocând motivul că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu. La rândul său, Pcela a declarat că demisia sa este o răfuială politică și a contestat ordinul de demitere.

”A început să-și împingă toate schemele sale. Eu i-am spus să se oprească pentru că lucrurile nu ar trebui să meargă așa. Svetlana Novikova i-a făcut reparație la vilă. Grigorișin era ”polojeneț” pe toate întreprinderile din regiune. Toate întreprinderile lucrau la el. Fiecare director de întreprindere municipală, îi transmitea lui Grigorișin câte 10.000 de lei. Informația asta e cunoscută. El singur se lăuda la oameni că primește bani de la întreprinderi. Eu răspund pentru întrebările mele, eu sunt jurist de profesie (…) Eu înțeleg despre ce vorbesc”, menționa în 2019 Serghei Pcela.

Serghei Pcela a fost restabilit în funcție după un an și jumătate de către Judecătoria Bălți, iar autoritățile locale au fost obligate să-i achite despăgubiri în valoare de 230 mii lei, salariul ratat pentru perioada în care a fost îndepărtat ilegal de la serviciu. La scurt timp însă, Serghei Pcela se stinge din viață în urma unor probleme grave de sănătate.

Nicolai Grigorișin era în 2015 unul dintre cei mai săraci candidați la postul de consilier în Consiliul Municipal Bălți. Oficial, acesta nu deținea nimic și nu avea nici un fel de venit legal. Potrivit declarațiilor de avere, venitul familiei Grigorișin era de aproape două mii de lei pe lună, banii câștigați din afaceri de soția actualului consilier, relatează Anticorupție.md

La un an după alegeri, Grigorișin arată în declarații ca un veritabil baron local: e manager al unei companii din Ucraina, care controlează o pensiune pe litoralul ucrainean; este fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți; are două automobile și ceasuri în valoare peste 600 mii de lei.

El este și unul din cei mai vocali consilieri bălțeni și autorul frazei care a devenit celebră la Bălți: „Renato Usatîi este precum Dumnezeu!”

Investigația integrală o puteți vedea AICI.

Recent, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că se disociază de fostul său coleg, Nicolae Grigorișin, și spune că ultimul nu va avea parte de susținerea partidului în alegerile locale de la Bălți. Mai mult, fostul primar spune că și consilierii din municipiul Bălți, care au decis să se alăture în echipa lui Grigorișin, la fel au pierdut prijinul politic al formațiunii conduse de Usatîi.

„Azi mai mulți mă întreabă de Grigorișin: dacă e candidatul lui Usatîi? Eu am spus că Grigorișin nu este candidatul Partidului Nostru. Eu îi mulțumesc pentru activitatea lui, dar am avut o discuție mai tensionată și la un moment dat am avut niște suspiciuni. Eu am spus că el poate să facă ce vrea, dar el nu are sprijinul Partidului Nostru. La fel și consilierii (n.r. – consilieri din cadrul Consiliului Municipal Bălți) lui, pot să se declare independenți, sau cum vor ei, dar nu mai au sprijinul Partidului”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la JurnalTV.

Menționăm, că la 21 noiembrie urmează să aibă loc alegeri locale noi, după ce Renato Usatîi și-a dat demisia din funcția de primar. În cursa pentru fotoliul primăriei din capitala de Nord a țării s-a înscris fostul coleg și adjunct al lui Usatîi, Nicolae Grigorișin. Acesta, însă, candidează independent.

Sursa: sinteza.org

 

loading...

Comments are closed.