Grijă pentru moldoveni: Fundaţia lui Vlad Plahotniuc “Edelweiss” a lansat un nou proiect dedicat asistenţilor parentali

Fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss" a lansat un nou proiect dedicat asistenţilor parentali, lidia cucos edelweiss, pdm plahotniuc, partidul democrat, grija pentru oameni pavel filip, pentru moldova

De sărbătoarea Înălţării Domnului, 6 iunie,Fundaţia lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” a lansat un nou proiect de suflet dedicat asistenţilor parentali. Campania a început cu vizita echipei la o familie din satul Cuşmirca, raionul Şoldăneşti. E vorba de soţii Ceban, părinții a cinci copii, dar pe lângă care, au mai crescut și educat alți nouă, adunaţi de prin toată ţara, relatează Publika.md. 

În 38 de ani de casnicie, Afanasie şi Lilia au oferit multă grijă copiilor pe care îi au împreună, însă, după ce au crescut, aceștia au plecat să-şi construiască viitorul. Obişnuiţi să-şi petreacă timpul printre copii, soţii Ceban au decis să devină asistenți parentali. “Noi avem o tare mare dragoste pentru dânşii încă de la copii noştri biologici. Copii care vin plasament la noi le dăm toată dragostea, toată cunoştinţa le facem tot ce-i mai bun, ce-i mai bun pentru dânşii”, a spus asistentul parental, Lilia Ceban.
 
Toți copiii le sunt de mare ajutor părinților. Vlad, de exemplu, îngrijește de animalele domestice. “Mie îmi place să mă ocup cu iepurii şi toţi iepurii, toţi iepuraşii aceştia. Am grijă de ei”, a spus copilul luat în plasament, Vladimit Chiosca. Iar Gabrielei îi place să repete tot ce face mama: “Eu azi am ajutat-o să facă curat în casă, să spăl vesela, aşa dacă vin de la şcoală, dacă trebuie ceva, tot o ajut.”
 
Povestea familiei Ceban a impresionat echipa Fundaţiei lui Vlad Plahotniuc. Aşa că reprezentanții „Edelweiss” au început noua campanie anume la Cuşmirca. Aceștia nu au venit cu mâna goală, ci au adus familiei în dar un televizor, un cuptor electric, dulciuri, jucării pentru copii, dar și produse alimentare. “Acum avem un televizor nou, o să privesc cu fraţii mei la filme de astea fantastice şi la desene animate că lui Dumitru îi plac desenele animate”, a spus un  vădit emoționat copil. “Mulţumim frumos fundației „Edelweiss”, lui Vlad Plahotniuc căci nu uită de poporul moldav, de cetăţenii ţării Moldovei”, a transmis asistentul parental, Anastasia Ceban.
 
Familia a primit din partea fundației lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss” și un cadou bănesc – 10 mii de lei. Până la sfârșitul acestui an, fundația “Edelweiss” își propune să ajungă în casele mai multor asistenți parentali cu daruri și produse de prima necesitate.
Total
0
Shares
Total
0
Share