Social

Gripa a mai făcut o victimă în Moldova! Un adolescent de 17 ani a murit

Pinterest LinkedIn Tumblr

Al doilea deces provocat de gripă din acest an a fost confirmat de Ministerul Sănătăţii. Un adolescent de 17 ani din Chişinău, care a contractat virusul gripal tip B, a murit ieri, la Spitalul ”Valentin Ignatenco”.

Potrivit rudelor, băiatul a început să se simtă rău în noaptea de 8 februarie, dar părinţii nu l-au dus la medic. Peste trei zile, starea i s-a agravat: avea frisoane, tuse urcată, slăbiciuni şi febră de până la 38,5 grade.

Mătuşa adolescentului a apelat la doctorii de la Urgenţă, iar ulterior băiatul a fost internat la Spitalul „Valentin Ignatenco” cu bronhopneumonie, insuficiență respiratorie şi renală acută. Pacientul a fost dus în zona de resuscitare, dar ieri-dimineaţă a pierdut lupta cu moartea, transmite Publika.

Pacientul a fost luat imediat în sala de resuscitare, avea insuficienţă respiratorie, insuficienţă cardio-circulatorie şi disfuncţii multiple de organe. S-a lucrat toată noaptea în echipă, dar necătând la asistenţa medicală acordată dinamica copilului era negativă. Spre dimineaţă , la orele 8:25 pacientul a decedat.

Expertiza a arătat prezența virusului gripal B. La începutul lunii ianuarie, o femeie de 42 de ani din Chişinău a murit infectată cu virusul gripal AH1N1 la o zi de la internare în spital.

De gripă nu decedează. Complicaţiile gripei şi a virozelor sunt cele mai grave. Dacă este caz de viroze sau infecţii respiratorii neclare să fie consultat medicul. Să fie văzul de către medic, să nu fie consultat prin telefon sau alt ceva.”

În ţările vecine, situaţia este şi mai gravă. De la începutul sezonului rece, în România, din cauza gripei s-au înregistrat 29 de decese. Majoritatea victimelor sunt persoane de vârsta a treia, nevaccinate antigripal şi care aveau şi alte afecţiuni. Iar în Ucraina, astăzi s-a stins din viaţă o fetiţă în vârstă de şapte ani. 119 şcoli din Kiev au fost închise pentru cel puţin două săptămâni din cauza numeroaselor cazuri de îmbolnăvire. Doar în ultimele şapte zile, s-au adresat medicului 25 de mii de oameni.

loading...

Comments are closed.