Social

Gripa porcină a revenit în Moldova! Vezi cum s-a infectat prima victimă a epidemiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au fost înregistrate primele două cazuri de gripă porcină din acest sezon. Este vorba despre un bărbat din raionul Călăraşi şi o femeie de 34 de ani din Capitală, care s-a molipsit peste hotare. Ambii pacienţi urmează tratament la domiciliu, iar starea lor este stabilă.

„Avem două cazuri de gripă confirmată, un caz în ultima săptămână a anului precedent, săptămâna 52 tip B, în afara municipiului Chişinău şi avem un caz confirmat în prima săptămână anului curent tip AH1N1, ambele tulpini sezoniere”, a spus directorul adjunct CNSP, Nicolae Furtună.

În acelaşi timp, săptămâna trecută, în municipiul Chişinău au fost înregistrate 1.944 de cazuri de viroze, cu 16 la sută mai multe decât şapte zile mai devreme. 1.300 de pacienţi sunt copii.

„Este o perioadă rece care creşte considerabil numărul de viroze. Populația trebuie să ştie despre modul sănătos de viaţă, aerisirea încăperilor, evitarea locurilor aglomerate şi alimentaţia sănătoasă”, a declarat medicul infecţionist la Spitalul Clinic Toma Ciorbă, Raisa Popovici.

Majoritatea celor care au ajuns la Spitalul „Toma Ciorbă” au acuzat dureri de cap şi febră.

Acest tânăr povesteşte că a avut febră 40 mai multe zile la rând, iar tratamentul prin metode naturiste nu l-a ajutat:

„Pofta de mâncarea scăzut, ulterior nu puteam bea apă, aveam vomă. Am încercat ceaiuri, prafuri şi nimic nu m-a ajutat. Am vreo cinci zile de când stau la spital şi deja îmi este mai bine.”

Din octombrie, peste 100 de mii de oameni au făcut infecţii respiratorii.

loading...

Comments are closed.