Grosu a discutat ieri cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, care s-a aflat într-o vizită oficială în țara noastră

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat ieri cu președintele Georgiei, Salome Zurabișvili, care s-a aflat într-o vizită oficială în țara noastră. În cadrul discuțiilor, oficialii au constatat că atât Republica Moldova, cât și Georgia se confruntă cu aceleași provocări, precum securitatea energetică, cibernetică și informațională.

Demnitarii au discutat despre agresiunea militară a Federației Ruse în Ucraina, menționând că și Republica Moldova, și Georgia au condamnat războiul din prima zi, iar mai bine de 8 luni sunt alături de poporul ucrainean prin a le oferi adăpost și hrană refugiaților.

”Ultimele evenimente din regiune ne arată că trebuie să fim pregătiți pentru un nou aflux de refugiați sezonieri, deoarece Federația Rusă atacă infrastructura critică, iar mii de ucraineni rămân fără energie electrică și căldură”, a subliniat președintele Parlamentului.

Șeful legislativului a menționat, în cadrul întrevederii, că Republica Moldova își dorește o cooperare mai intensă cu Georgia în domeniul comercial-economic și dezvoltarea mai multor lanțuri logistice. Un alt subiect abordat a fost aspirațiile europene ale celor două țări.

”Moldovenii au demonstrat clar la ultimele alegeri că viitorul nostru este Uniunea Europeană, iar statutul de țară candidată ne face să fim și mai determinați în agenda noastră de reforme”, a afirmat Grosu.

Total
0
Shares
Total
0
Share