Grosu participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena, în perioada 18-20 martie, fiind găzduită de Parlamentul Austriei.

Discuțiile purtate de președinții de parlament vor fi încadrate în trei paneluri: securitatea în regiunea Dunării, educația pentru democrație, regiunea Dunării ca un spațiu cultural, natural și științific. La finalul dezbaterilor, va fi adoptată o declarație comună.

În marja reuniunii, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va avea întrevederi cu omologii săi din Austria, Ucraina, Ungaria, Slovenia. Tradițional, Igor Grosu se va întâlni și cu moldovenii care locuiesc, învață sau muncesc în Austria.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la reuniune fac parte Președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, Adrian Belîi; Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei; vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza.

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării vizează dezvoltarea potențialului economic și îmbunătățirea condițiilor de mediu ale regiunii. Totodată, încurajează cooperarea pe termen lung, atât între autoritățile locale și regionale, cât și între autorități, mediul privat și ONG-uri, prin generarea de proiecte pentru dezvoltarea regiunii. 14 țări au semnat Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share