Alte știri

Grup infracțional specializat în păstrarea şi realizarea drogurilor în cantități mari, destructurat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Activitatea unui grup infracțional în componența a cinci indivizi originari din r-nul Cahul, specializați în păstrarea şi realizarea drogurilor în cantități mari și deosebit de mari de tip ,,Hidroponică”, atât pe teritoriul mun. Chișinău cât și  pe teritoriul Republicii Moldova, a fost documentată și destrucurată de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în conlucrare cu angajații a IP Botanica și IP Ciocana de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău. Suspecții s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 20 și 24 de ani.

Tinerii au fost documentați de către forțele de ordine pe parcursul a 2 luni de zile, perioadă în care au fost acumulate probe concludente în privința lor.

În rezultatul perchezițiilor efectuate de polițiști și procurori la domiciliile figuranților, au fost depistate și ridicate circa 200 gr de substanțe narcotice de tip ,,Hidroponică”, mijloace financiare obținute în rezultatul comercializării drogurilor.

Valoarea drogurilor depistate și ridicate constituie pe piața tenebră 30 000 lei.

Pachețelele cu droguri au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Patru indivizi au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de  30 de zile, iar unul este cercetat în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și  de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane complice la săvârşirea infracţiunii date.

loading...

Comments are closed.