Social

Grup specializat în realizarea drogurilor în cantități deosebit de mari, destructurat de către polițiști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajaţii Direcției de Poliției a mun. Chișinău, în conlucrare cu angajații a IP Botanica și IP Ciocana de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, au documentat și destructurat activitatea unui grup de persoane în componența a 4 indivizi, specializaţi în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a drogurilor de tip ,,Hidroponică”, atât pe teritoriul mun. Chișinău cât și  pe teritoriul Republicii Moldova. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 19 și 35 de ani, originari din r-nul Cahul, anterior judecați.

Astfel, în cadrul acțiunilor de urmărire penală au fost dispuse percheziţii autorizate la domiciliile acestora, unde au fost depistate şi ridicate circa 5 kg de droguri de tip ,,Hidroponică”, valoarea acestora pe piața tenebră constituie 500 000 lei. Totodată la domiciliul unuia din figuranți au fost depistate mai multe muniții de diferit calibru și o arma de vânătoare care era încărcată cu cartușe, toate deținute ilegal.

Drogurile, munițiile și arma, toate au fost ridicate, sigilate și expediate la CTJ-EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor de rigoare.

Trei indivizi au fost plasați în arest preventiv pentru un termen de  30 de zile, iar unul este cercetat în stare de libertate. Conform legislației penale în vigoare aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și  de urmărire penală în vederea stabilirii şi reţinerii altor persoane complice la săvârşirea infracţiunii date.

loading...

Comments are closed.