Grupare criminală, specializată în furturi de accesorii auto, destructurată de Poliția Capitalei și Procuratură. Prejudiciul cauzat este de 2 milioane de lei

O grupare infracțională formată din 3 membri a fost documentată și destructurată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău de comun cu angajații IP Botanica, IP Ciocana, sub conducerea procurorului Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica, pentru comiterea furturilor de accesorii de la automobile. Membrii grupării, cu vârstele cuprinse între 22 și 30 de ani, sunt originari din r. Telenești și anterior au fost judecați pentru comiterea infracțiunilor similare.

Activitatea camuflată, bine organizată, a fost monitorizată de către forțele de ordine timp de 7 luni, perioadă în care s-au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea figuranților în comiterea furturilor de accesorii de la unitățile de transport de marcă ,,BMW”.

Suspecții pe parcursul anilor 2019-2021, au comis circa 24 furturi de accesorii de la automobilele marca ,,BMW”.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în preajmă.

Totodată, oamenii legii au stabilit că activitatea acestora era bine determinată, fiecare membru al grupării criminale având rolul său în comiterea infracțiunii.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate și ridicate bunurile sustrase de la unitățile de transport, care ulterior urmau a fi comercializate.

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la 2 milioane de lei.

Actualmente bănuiții sunt plasați în arest pentru un termen de 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea învinuiților și stabilirea altor persoane implicate în activitatea criminală.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share