Grupare criminală specializată în migrație ilegală, reținută de Poliția de Frontieră

Direcția investigare criminalitate transfrontalieră și Direcția urmărire penală ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sub egida PCCOCS anunță reținerea unui grup criminal organizat specializat în migrație ilegală. Grupul, compus din mai multe persoane, a fost implicat în facilitarea trecerii ilegale a graniței pentru migranți provenind din Ucraina. În urma unei operațiuni complexe și unui șir de măsuri speciale de investigații, la 25.06.2024 a fost reținut în flagrant un cetățean al Republicii Moldova, pentru transportarea ilegală, la Chișinău, din regiunea transnistreană, a trei cetățeni ucraineni, pentru taxe cuprinse între 5000 – 7000$.

Se pare că grupul oferea servicii complete de transport și cazare pentru migranți, în schimbul unor sume considerabile de bani. Ancheta este în curs de desfășurare, iar autoritățile continuă să colecteze informații pentru a identifica toți membrii implicați și a-i aduce în fața justiției.

Acțiunea face parte din eforturile continue ale Republicii Moldova de a combate migrația ilegală și de a asigura securitatea granițelor sale. Autoritățile îndeamnă populația să raporteze orice activitate suspectă pentru a contribui la menținerea ordinii și securității naționale.

Total
0
Shares
Total
0
Share