Alte știri

Grupare specializată în furturi din locuințe în proporții deosebit de mari. Ce pedeapsă riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

O grupare infracțională specializată în săvârșirea furturilor din locuințe în proporții deosebit de mari, a fost destructurată de polițiștii din capitală,  în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Buiucani și Botanica. Aceștia s-au dovedit a fi cu vârstele de 44 și 45 de ani, locuitori ai capitalei, anterior judecați pentru infracțiuni analogice și  Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogii acestora. 

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Activitatea suspecților a fost monitorizată de polițiști  și procurori pe parcursul a 3 luni, perioadă în care forțele de ordine au acumulat probe concludente ce ar demonstra complicitatea lor în comiterea a cel puțin 10 cazuri de furturi din locuințe pe teritoriul mun. Chișinău, comise în perioada anului 2020 până în prezent.

Suspecții identificau locuințele în care se aflau bunuri de preț și când proprietarii plecau de acasă, suspecții prin culegere de chei sau cu ajutorul instrumentelor intrau și sustrăgeau bunurile de preț  cu ar fi: bijuterii din aur, argint, mijloace bănești.

Prejudiciul cauzat părților vătămate se ridică la jumătate de milion de lei.

În urma perchezițiilor autorizate la domiciliile acestora,  polițiștii  au  depistat și ridicat bunuri materiale sustrase din locuințe cât și instrumente pe care aceștia le utilizau în comiterea infracțiunilor.

Bărbații au fost plasați în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal pentru furt în proporții mari. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  închisoare de la 2 la 6 ani.

Polițiștii continuă acțiunile speciale de investigație și urmărire penală, pentru documentarea figuranților în comiterea infracțiunilor și stabilirea altor persoane implicate în activitatea infracțională.

loading...

Comments are closed.