Alte știri

Grupul de companii germane OKW Gehäusesysteme a deschis o nouă filială de producere în Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a avut o întrevedere cu reprezentanții grupului OKW Gehäusesysteme, producători cu o experiență de peste 70 de ani în tehnologia de formare prin injecție, prelucrarea metalelor, a plasticului și unul dintre cei mai importanți producători din domeniul tehnologiei de carcase și butoane de reglare din lume.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Reprezentanții OKW au deschis o nouă filială de producere în țara noastră, mai mult, în această săptămână OKW urmează să participe la concursul de selectare a rezidenților Zonei Economice Libere „Bălți”.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, ministrul Railean a fost informat despre parteneriatul semnat între OKW și Colegiul de Inginerie din Strășeni, care prevede școlarizarea internațională a opt elevi, înmatriculați în anul de studii 2020 – 2021.

„Pentru a dezvolta afaceri aici, acasă, avem nevoie nu doar de resurse financiare și tehnică performantă, dar și de forță de muncă calificată. Ministerul Economiei și Infrastructurii susține învățământul dual, acesta reprezentând o sinergie perfectă între instruirea profesională practică şi pregătirea teoretică, indicatori care stau la baza unei economii prospere”, a precizat ministrul.

Potrivit directorului general Christoph Schneider, acordul de parteneriat dintre OKW și colegiu presupune redirecționarea unor volume de producere a pieselor din masă plastică prin tehnologia de formare prin injecție. Astfel, Colegiul de Inginerie din Strășeni va putea pune în aplicare utilajul performant de care dispune, îmbinând componenta teoretică cu cea practică.

„Pe parcursul a doi ani de studii, tinerii din Moldova vor merge în Germania, de patru ori a câte trei luni, unde vor studia programul JUMP, care prevede: un curs intensiv de limbă germană, perioada de probă în cadrul companiei și evenimente de team building cu alți cursanți. De asemenea, toate cheltuielile de cazare, hrană și transport sunt acoperite de compania noastră. Mai mult, tinerii vor beneficia și de o bursă de studii”, a menționat Christoph Schneider.

Mai multe informații privind posibilitatea de participare la instruire și descrierea companiilor-membre, găsiți AICI.

Produsele și specialiștii companiei OKW sunt cunoscuți la nivel mondial, din SUA până în Australia, din Coreea până în Brazilia, compania deținând filiale în 9 țări ale lumii.

loading...

Comments are closed.