Alte știri

Grupul de lucru consultativ pentru asigurarea egalității de gen și al unităților gender din cadrul Poliției de Frontieră s-a convocat astăzi în ședință

Pinterest LinkedIn Tumblr

Grupul de lucru consultativ pentru asigurarea egalității de gen și al unităților gender din cadrul Poliției de Frontieră și subdiviziunilor regionale s-a convocat astăzi, 10 septembrie, într-o ședință. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte de actuale ale dimensiunii de gen, cât și s-au punctat unele priorități pe termen scurt.

Șeful grupului de lucru a intervenit în debutul ședinței cu solicitarea de a revizui unele documente interne, prin instituirea ca obiectiv în activitate și aspectul gender. Totodată, implicarea fiecărui membru al unității gender la implementarea acțiunilor stabilite în Programul de dezvoltare a rolului femeii în Poliția de Frontieră.

În cadrul discuțiilor s-a evocat importanța oferirii egalității de șanse pentru ocuparea funcțiilor de conducere, prin eliminarea stereotipurilor și încurajarea angajatelor Poliției de Frontieră. La fel, realizarea  unei analize per sistem în vederea identificării unor probleme pe dimensiunea de gen, dacă există, și în dependență de rezultatul acesteia, va fi posibilă elaborarea unui nou plan de acțiuni pe linia îmbunătățirii aspectului vizat pentru anul viitor.

În repercusiune a fost enunțat pentru informare cadrul legislativ național, cât și cel internațional, care prevede egalitatea de gen.

loading...

Comments are closed.