Politică

Grupul politic PRO Moldova se plânge procurorului general. Care este motivul și ce vor să obțină

Pinterest LinkedIn Tumblr

PRO MOLDOVA respinge pretinsele falsurile inițiate de președintele Dodon și promovate de exponenții majorității parlamentare PSRM-PDM și condamnă campania de denigrare și calomniere în adresa grupului parlamentar privind pretinsele acțiuni de corupție. Mai mult, grupul politic depune și o plângere în adresa procurorului general, informează Telegraph.md

”Constatăm cu regret că, acuzațiile false sunt multiplicate și comunicate intensiv, pentru a distrage atenția cetățenilor și a opiniei publice”, transmite grupul parlamentar.

„Am solicitat PG să inițieze un proces, cel puțin contravențional, și să tragă la răspundere juridică pe toți cei care vin cu injurii, calomnii și falsuri către PRO MOLDOVA. Solicităm tragerea la răspunderea a președintelui Igor Dodon, a prim-ministrului Ion Chicu, întreaga conducere și deputați ai PDM, care au venit cu falsuri grave la adresa PRO MOLDOVA. Noi nu mai tolerăm aceste minciuni. PRO MOLDOVA și deputații care s-au alăturat grupului parlamentar s-au disociat de acțiunile PDM absolut conștient și cu responsabilitate pentru funcția pe care o dețin, obținută prin votul cetățenilor”, a declarat Sergiu Sîrbu, deputat PRO MOLDOVA.

Deputații PRO MOLDOVA sunt gata să se prezinte la Procuratură pentru a comunica adevăratele motive pentru care au părăsit fracțiunea PDM și a combate falsurile răspândite de conducerea Partidului Democrat și înalți demnitari de stat.

Totodată, PRO MOLDOVA a inițiat mai multe acțiuni în judecată în privința acestor calomnii, începând cu conducerea PDM, precum și a mai multor deputați PDM, care de săptămâni întregi nu încetează să prolifereze falsuri în adresa grupului.

„A fost anunțată prima ședință de judecată ce ține de apărarea onoarei și demnității și dezmințirea informațiilor false. Toți cei care vor continua să vină cu falsuri la adresa PRO MOLDOVA cu privire la pretinse acțiuni de corupție vor fi atacați în judecată și în instituțiile de drept cu privire la calomnie”, a precizat Sîrbu.

PRO MOLDOVA își exprimă încrederea și dorința ca atât instanțele de drept comun în cauzele civile, precum și Procuratura Generală să examineze obiectiv aceste cauze.

VIDEO // OTIV Prime, reprezentată de către Andrian Candu, menționată în timpul audierii lui Veaceslav Platon

„Despre aceste plecări stranii din PD se discută în întreaga societate, inclusiv pe culoarele Parlamentului, că nu este un lucru firesc, atunci când deputații pleacă de la guvernare în opoziție. În afară de aceasta, se vorbește destul de mult că acest lucru nu s-ar fi întâmplat gratis. Eu am spus că nu afirm aceste lucruri, ci redau niște discuții de pe culoare, despre care vorbește întreaga lume (…). Nu știu cum ar putea să mă persecute acest organ de putere judiciară, pentru că eu nu am numit nume. Dacă în Moldova este o crimă să spui ceea despre ce vorbește toată lumea, atunci trebuie să văd acel articol din codul penal. Iar domnului Sîrbu îi sugerez să-și revadă declarațiile sale din ultimii zece ani, care s-au schimbat în ultimii ani”, a spus Monica Babuc, contactată de tv8.md.

loading...

Comments are closed.