Economic

Guvernarea Maiei Sandu pregătește noi majorări de impozite

Pinterest LinkedIn Tumblr

O nouă lovitură pentru buzunarele moldovenilor. Guvernarea PAS/Maia Sandu pregătește noi majorări de impozite pentru cetățeni. Deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a declarat că în Moldova urmează să fie majorat impozitul funciar și cel pe bunurile imobiliare, scrie ntv.md

Parlamentarul a menționat că deja au fost elaborate proiectele de lege, iar din partea Guvernului Gavrilița există ”o înțelegere” pe marginea acestor inițiative.

”Haideți, în februarie să facem consultări publice pe aspectul ce ține de impozitul funciar și impozitul pe bunurile imobiliare. Noi suntem gata. Guvernul înțelege. 30 de ani nu s-a schimbat impozitul funciar și nu este normal asta”, a declarat Lazarencu.

Impozitul funciar este o plată obligatorie care se achită pentru exercitarea de către persoanele fizice și juridice a drepturilor de posesie, folosință și dispoziție asupra terenurilor de pe teritoriul Republicii Moldova. Impozitul pe bunurile imobiliare , de asemenea, este o taxă anuală obligatorie care se stabilește reieșind din valoarea bunurilor imobiliare.

Amintim, deputatul PAS, Sergiu Lazarencu, a anunțat anterior că și prețul la pâinea produsă de cel mai mare combinat de panificație din țară ”Franzeluța” necesită a fi majorat.

loading...

Comments are closed.