Guvernarea PAS capturează statul, acuză Adrian Albu, deputat BCS

În ciuda sloganurilor despre democrație, singura aspirație a guvernării PAS este de a prelua controlul asupra tuturor organelor de control și de a le transforma într-un instrument docil. Astfel, guvernarea se transformă întrun regim dictatorial.

Acest lucru a fost declarat de către deputatul BCS Adrian Albu, în cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului de modificări de lege cu privire la activitatea Autorității Naționale de Integritate în domeniul declarării averilor și intereselor personale ale funcționarilor publici.

„Majoritatea proiectelor de lege, referitoare la instituțiile de control, cum ar fi SIS, CNA, MAI, iar acum și ANI (Autoritatea Națională de Integritate), care sunt adoptate de majoritatea parlamentară PAS, urmăresc un singur scop: să le ofere mai multe competențe care pot fi folosite împotriva celor care nu au carnete de partid galbene și care vor lupta împotriva acestui regim”, a spus Adrian Albu.

Deputatul a atras atenția asupra faptului că, în urma adoptării unor astfel de legi, organele de control devin dependente politic, în special de președinte. Mai mult, aceste structuri nu poartă răspundere pentru acțiunile care contravin legii.

Adrian Albu a subliniat că competențele largi, care sunt acordate organelor de control astăzi, nu sunt altceva decât un mijloc de presiune și control. „Sunt convins că toate aceste instrumente, în cele din urmă, vor fi folosite împotriva reprezentanților actualei guvernări.”

Total
0
Shares
Total
0
Share