Guvernarea PAS este gata să accepte scumpirea carburanților pentru a evita sărăcirea petroliștilor din cauza inflației

Statul, condus PAS și Maia Sandu, este gata să accepte scumpirea carburanților pentru a evita sărăcirea petroliștilor din cauza inflației. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) intenționează să majoreze marja comercială pentru comerțul cu amănuntul a produselor petroliere, ceea ce înseamnă că petroliștii vor încasa venituri de peste trei lei pentru fiecare litru de carburant vândut, informează tv8.md

Dacă acum petroliștii încasează un venit de 2,91 lei din vânzarea fiecărui litru de benzină și motorină, ANRE este gata să majoreze marja comercială până la 3,8 lei.

Altfel spus, atunci când ne vom alimenta mașinile, vom plăti în plus, pentru bunăstarea companiilor petroliere, câte 17 bani la fiecare litru.

Autoritățile fac trimitere la o nouă redacție a metodologiei de calcul în procesul de stabilire a prețurilor. ANRE spune că de acum încolo, se va ține cont și de inflație. Și întrucât, în ultima jumătate de an, prețurile au crescut cu aproape 6%, experții cred că majorarea marjei comerciale cu 17 bani este soluția corectă.

Deocamdată, proiectul este în consultări publice și nu este clar când va deveni lege.

Total
0
Shares
Total
0
Share