Guvernarea PAS se inspiră de la Ilan Șor? “Mai bine mai târziu decât niciodată!”

Ministerul Sănătății din Republica Moldova a înaintat un proiect care vizează rezolvarea problemei organizării hranei pentru copiii din instituțiile preșcolare prin intermediul unui sistem de catering. De menționat că echipa filantropului și politicianului Ilan Șor a lansat un astfel de proiect pentru prima dată în școlile și grădinițele de la Orhei și raionul Orhei încă din 2018, iar în viitorul apropiat va fi lansat și la Taraclia.

Fiind primar al orașului Orhei, dar și susținând proiectele echipei sale care gestionează raionul Orhei, Ilan Șor a rezolvat problema cateringului în instituțiile de învățământ prin introducerea unui program de catering în oraș și în mai multe sate.

Astăzi, după aproape opt ani, autoritățile au luat în seamă proiectul eficient al politicianului, dar au decis să îl prezinte ca fiind al lor. Ilan Șor a atras atenția asupra acestui fapt. “Ei bine, mai bine mai târziu decât niciodată. Mulțumesc că măcar după ani de guvernare, pasiștii au început să ia exemplu de la noi. Bineînțeles, aș vrea ca autoritățile să se gândească cu adevărat la oameni, și nu doar înainte de alegeri”, a spus politicianul.

În Republica Moldova sunt încă multe școli fără o cantină. În țară, cu excepția raionului Orhei, situația nu s-a schimbat, și abia acum Guvernul a anunțat începerea lucrărilor în această direcție.

În 2018, chiar în primele șase luni de activitate a programului, peste o mie de copii din 56 de grupe din raionul Orhei au beneficiat de hrană datorită sistemului de catering.

Ilan Șor a subliniat că el și echipa sa construiesc Moldova pentru copiii noștri și, prin urmare, transformarea trebuie să pornească de la problemele legate de siguranța și confortul copiilor. Totodată, echipa politicianului a majorat salariile angajaților grădinițelor din Orhei.

Șor a sugerat Guvernului să implementeze și alte proiecte ale echipei sale în toată țara: “Satul Moldovenesc”, programul de reîntoarcere a conaționalilor “Casa mea e Moldova”, Capital Matern, iluminarea completă a localităților, terenuri de joacă, îmbunătățirea parcurilor și grădinilor publice etc. “Fie ca cele câteva luni rămase până la alegeri să ușureze viața oamenilor”, a spus el.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share