Alte știri

Guvernatorul BNM a avut o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova. Despre ce au discutat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger.

Oficialii au discutat despre importanța semnării unui nou program cu FMI pentru redresarea economiei Republicii Moldova în contextul crizei sanitare actuale și dezvoltarea pe termen lung, consolidarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Germania în sectorul financiar-bancar și perspectivele de evoluție ale acestuia.

Guvernatorul Băncii Naționale a subliniat însemnătatea schimbului de idei și de experiență pe care le promovează banca centrală a Germaniei, Bundesbank, prin asistența de instruire și consultanță în domeniu acordată specialiștilor BNM. La fel, referindu-se la procesul de reformare a băncilor de la noi din ultimii ani, Octavian Armașu a remarcat că „ne dorim modernizarea în continuare a sectorului bancar, lăsând în urmă consecințele crizei epidemiologice, prin aplicarea măsurilor de depășire a acesteia în beneficiul cetățenilor implicați în relații de bancarizare tot mai dinamice.”

La rândul său, ambasadorul Angela Ganninger a relevat parteneriatul de lungă durată ce leagă Germania şi Republica Moldova în temeiul scopurilor comune ce țin de democrație și statul de drept. De asemenea, ambasadorul a menționat progresele din sistemul bancar al țării noastre, inclusiv prin alinierea acestuia la standardele europene, accentuând importanța parcursului european asumat și a independenței băncii centrale pentru afirmarea dezideratelor financiar-bancare și economice propuse.

loading...

Comments are closed.